Rally i Vinderup gentages.

 

SE DELAGERLISTE m.m. her: Yokohama | Lemvig og Omegns Motor Sport (loms.dk)

Motorklubberne i Struer og Lemvig er igen i år gået sammen om at arrangere rallyløb i Vinderup.

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står sammen med Lemvig & Omegns Motor Sport (LOMS) lørdag den 17. juni som arrangører af et rallyløb i Vinderups industrikvarter formentlig med deltagelse af ca. 50 mandskaber. Deltagerne er en blanding af både lokale men også flere biler fra den danske rallyelite.
Rally løbet er den 2. af 4 afdelinger af en rally turnering der bliver kaldt Yokohama Mesterskabet Vest. Som navnet angiver afvikles turneringen i det vestdanske. Der afvikles en tilsvarende turnering på Sjælland og når sæsonen er omme bliver de bedste fra de to turneringer inviteret til en landsfinale.
Det er 2. år i træk motorklubberne i Lemvig og Struer er gået sammen om at arrangere en afdeling og dermed også 2. gang industrivejene ved Vinderup skal bruges til et helt rally arrangement.
Arrangørerne blev så vel modtaget af lodsejerne i Vinderups industrikvarter under sidste års rally, at Vinderup igen i år er valgt til at lægge asfalt til et rally arrangement.
Rallyet er arrangeret således at deltagerne gennemkører den samme hastighedsprøve 2 gange om formiddagen. Efter middagspausen vendes prøven om inden den 2 gange køres modsat vej rundt som om formiddagen. På den måde når deltagerne op på 7,75 km hastighedsprøve pr. heat og i alt ca. 31 km.
Arrangørerne forventer ca. 50 biler til start, så der bliver masser at se på, for de der gerne vil være tilskuer.
Hastighedsprøven er en rundstrækning på Nr. Bjertvej, Parallelvej og Industrivej i Vinderup. Rundstrækningen er ca. 2 km lang og skal gennemkøres 3½ omgang pr. heat.
Første bil starter kl. 10 lørdag formiddag, og bortset fra en middagspause midt på dagen køres der rally indtil alle biler har været igennem banen 4 gange og dermed har kørt 31 km hastighedsprøve.
Blandt de allerede tilmeldte er der flere rigtig skrappe biler. Således er sidste års generelle vinder i en Peugeot 208 T16 R5, lokale Carsten Jensen fra Tvis til start. I og med, at han vandt sidste år, så er han også en af favoritterne til at gentage sejren.

Der er også lokalt islæt til rallyet i Vinderup. Mads Kudsk der deltager i en BMW E 36 323 TI er fra Vinderup men stiller op for Lemvig og Omegns Motor Sport. Der er ingen tvivl om at Mads Kudsk vil forsøge at gentage sidste års klassesejr foran hjemmepublikummet.


En anden lokal, der altid har gode chancer for at vinde i sin klasse er Holstebro mandskabet Jens Kr. Jensen og Svend Åge Nielsen der deltager i en efterhånden 29 år gammel Peugeot 106 Kit Car.
Løbsledelsen for arrangementet er ene erfarne folk fra Struer & Omegns Motor Sport og Lemvig og Omegns Motor Sport. Løbsledelsen med løbsleder Herluf Bjerg i spidsen har mødt rigtig stor velvilje fra de lodsejere, der bor eller har virksomhed ved hastighedsprøven i Vinderup. Når der køres hastighedsprøve med høj hastighed kan lodsejerne naturligvis ikke køre ind og ud fra deres ejendomme, så de har givet tilladelse til at motorklubberne kan spærre det hele af på dagen.
Ud over lodsejertilladelser har Politiet, Holstebro Kommune og Dansk Automobil Sports Union godkendt arrangementet.
I dagene op til rallyet kan man se deltagerliste og oversigt over prøven på www.soms.dk

HUSK sidste tilmelding i morgen, mandag den 12. juni kl. 23:59 på DASU – YM 170623