Klubrally

Motorsport når det skal være rigtig sjov.

Hvad er det ?

Klubrally er der hvor man starter hvis man vil igang indenfor rallysporten, der køres i industriområder og på parkeringspladser, kravene til udstyr er begrænsede, hvilket giver mulighed for at komme igang for få penge, under løb er man inddelt i klasser og kommer på den måde kun til at køre mod andre med tilsvarende udstyr, og erfaring.

Hvad kræver det af mig?

Af personlig udrustning stilles kun krav om styrthjelm, man skal være 2 i bilen en 1. kører og en 2. kører, 1. kørerens rolle er at føre bilen hurtigst muligt igennem den angivne prøve, 2. kørerens rolle er at lede holdet fejlfrit igennem prøven ved hjælp af den udleverede prøveskitse.
For at køre klubrally skal man være medlem af en motorsportsklub under DASU, og have en gyldig licens.
Licens kan man få ved at have deltaget i et eller flere klubrallykursus, og derved få udfyldt et scorekort.
Det kan lade sig gøre at komme ud og køre uden at være medlem af en klub, nemlig ved at løse en endagslicens, for hvert enkelt løb, man skal stadig have haft deltaget i et klubrallykursus, og kunne fremvise et gyldigt scorekort.
Din licens er og så din bilforsikring og ulykkesforsikring under løb.

Hvad kræver det af køretøjet ?

Bilen skal være en person- eller varevogn under 3500 kg. synet og godkendt efter færdselslovens regler, minimum trepunkt sikkerhedsseler, førstehjælpskasse, en 2 kg. pulverslukker med manometer, samt en vognbog.
Vognbog udstedes ved teknisk kontrol, første gang du stiller op til løb, efterfølgende skal du huske at have den med hver gang.
Inden et løb skal bilen igennem teknisk kontrol, her vil bilen blive gået igennem for eventuelle fejl og mangler.
Reglerne vedrørende rallysyn og afgiftsfri biler, henviser vi til DASU’s hjemmesider: Rallysyn Afgiftsfri rallybil

Hvordan kommer jeg igang ?

For at komme igang kræver det et udfyldt scorekort, dette får man ved et klubrallykursus, som bliver afholdt af motorsportsklubber over hele landet, for at deltage i et kursus, skal man blot møde op med 1 bil, en 1. kører med gyldigt kørekort, en 2. kører som skal være minimum 14 år, og styrthjelme, kurset består af en teoretisk del, og en praktisk del hvor man får afprøvet sine evner som rallykører.

 

Yderligere information:

Dansk automobil sports union: DASU
Nyheder løb m.m. Rallyinfo
Nyheder løb: Motorsporten.dk
Og man er som altid velkommen til at kontakte en af klubbens bestyrelsesmedlemmer, hvis man har spørgsmål.