Spænding om mesterskaberne I CC-Cars DASU Classic 2020

Startliste LOMS 2020 side 1Startliste LOMS 2020 side 2

Lørdag den 24. oktober 2020 afholder Lemvig og Omegns Motor Sport 5. afd. af CC-Cars DASU Classic turneringen.

I samarbejde med CC-Cars afholder Dansk Automobil Sports Union i 2020 et mesterskab i Historisk pålidelighedsløb, hvor mestrene kåres ud fra resultaterne i 3 ud af 5 løb, dog blev 4. afdeling aflyst pga Covid19.

Faktisk er der tale om hele 4 mesterskaber, idet deltagerne er opdelt i forskellige klasser alt efter mandskabets erfaring. Kun i et af klasserne er vinderen allerede fundet, det er i Elite-klassen, hvor Lars og Simon Hjorth har vundet de 3 første løb. I de øvrige tre klasser er der særdeles mange bud på podiepladserne. Se nuværende mesterskabsstilling her: CC-Cars 2020

I løbet i Lemvig kan du og din klassiske bil prøve kræfter med Historisk pålidelighedsløb – en afslappet form for motorsport, hvor alle kan være med. Historisk pålidelighedsløb køres næsten 100% på asfalterede veje. Kort fortalt handler det om at kunne køre med en bestemt gennemsnitshastighed, som aldrig overstiger 50 km/t., og deltagerne ledes på vej af oplysninger i en letforståelig rutebog. Ruten går ofte ad nogle af Danmarks smukkeste veje, så deltagerne også får en god naturoplevelse med hjem.

Lemvig og Omegns Motor Sport forventer ca. 40 deltagende hold til start lørdag den 24. oktober, da klubben havde et lignende arrangement i 2019, var der store roser fra deltagerne.

Teknisk kontrol (begrænset af sikkerhed omkring Corona) er hos SVJ a/s, Søren V. Jensen Totalentreprise fra kl. 08.00 – 09.00, her monterer deltagerne selv startnummer samt transsponder, som bruges til at registrere tiden ved de på ruten opstillede hemmelige tidskontroller.

Den officielle start på løbet er kl. 10.00 fra Lemtorpskolen i Lemvig, med en startinterval på 1 minut. Deltagerne kører herefter en tur på knap 90 km, hvor interesserede kan se de flotte biler passere forbi Lemvigs smukke havnemiljø.

Herefter går ruten mod vest gennem den smukke natur med bakker, fjord og hav, dette måske med vestjysk efterårsvejr – inden der er frokostpause på Lemtorpskolen.

Kl. ca. 13.30 starter deltagerne ud fra Lemtorpskolen på anden del af løbet, hvor ruten går gennem den smukke natur med skov, bakker sø og fjord sydøst om Struer til en lille pause sydvest for Vinderup på et af områdets højeste punkter. Ruten fortsætter lidt mod sydøst ad smukke snoede veje, hvor der køres forbi en sø med en gammel vandmølle, for igen at vende mod Lemvig ad seværdig rute. Ca. kl. 17.30 slutter løbet på Lemtorpskolen, hvor der er vil blive medaljeoverrækning til mestrene.

Som sædvanlig er løbet for biler, der er indregistreret første gang 1990 eller tidligere. Dog kan nyere biler deltage i Begynder eller Åben klasse. Begynderklassen er for nye i sporten, og her starter du til halv pris!

”Vi ved, at mange indehavere af klassiske biler gerne vil bruge bilen til lidt mere end blot at køre en lille tur en gang imellem. I Historisk pålidelighedsløb får man både luftet bilen og hyggeligt samvær med ligesindede, og man ser smukke steder i Danmark. Dertil krydret med lidt konkurrence, som man kan vælge at gå meget op i eller blot at være med”, fortæller løbsleder Herluf Bjerg og Jan Kuipers fra Lemvig og Omegns Motor Sport.

Se evt. mere på www.loms.dk eller læs mere på DASU Vejsport under fanebladet

CC-Cars DASU Classic.

Man er også meget velkommen til at ringe til sekretariatet for løbet på 24 41 99 28

 

Tilmelding samt tillægsregler findes på nedenstående links:

Knagen

Tillægsregler

Deltagerliste

Tilmelding 

Presse P-løb 2020 - 131020 - side 3